Reclamemasten / Snelwegreclame / A15

Reclame billboards als woning voor daklozen

Reclame billboards kennen we als een effectieve manier voor bedrijven om de aandacht van een groot publiek te trekken. Het bedrijf Design Develop uit Slowakije startte vorig jaar het Project Gregory, een unieke voorziening voor daklozen. Het project wil namelijk woningen maken van… billboards.

Met het zogeheten Project Gregory wil het design-/architectenbureau Design Develop een oplossing bieden voor een in een maatschappelijk probleem: de opvang van daklozen. De ruimte in billboards waar niks mee gedaan wordt kan gebruikt worden om daklozen van een woonplaats te voorzien.

Veel billboards in Slowakije zijn relatief laag bij de grond, in tegenstelling tot bijvoorbeeld onze reclamemasten. Omdat de billboards in twee richtingen zijn opgesteld wordt een driehoek gevormd waar precies Design Develop een zeer efficiënt ingerichte tweekamerwoning in heeft weten te passen. In één kamer zijn een keuken, een bureau en een bergruimte met daarboven een bed gepositioneerd. In een tweede ‘kamer’ moet ruimte komen voor een douchecabine, wastafel en wc.

billboard woning buitenkant billboard woning binnen

bron afbeeldingen: Project Gregory

Met de reclameruimte, die gewoon beschikbaar blijft voor bedrijven, kunnen vervolgens de woningen worden bekostigd. Dat is in ieder geval het idee. De masten zijn al van elektriciteit voorzien in verband met de verlichting van de reclame-uitingen, dat probleem is alvast getackeld.

Inmiddels bestaat het idee al een jaar maar is Project Gregory nog steeds op zoek naar investeerders. Kijk voor meer informatie op de website: Project Gregory

Related posts

Plaats een reactie

Geef een reactie

Your email address will not be published.
Top