Reclamemasten / Snelwegreclame / A15

De langste snelweg ter wereld

langste snelweg ter wereld

Als bedrijf met reclamemasten langs de A15 vinden wij het natuurlijk interessant om te weten wat nou de langste snelweg ter wereld is. We kunnen er wel vanuit gaan dat deze niet in Nederland ligt. Dat klopt inderdaad. Want de langste weg ter wereld is maar liefst 48.000 kilometer lang!

Pan American Highway

De Pan American highway staat bekend als de de langste snelweg ter wereld. De totale lengte van deze snelweg is ongeveer 48.000 kilometer! Volgens het Guiness World Book of Records is deze Pan-American highway de langste weg van de wereld die voor motorvoertuigen begaanbaar is. De Pan-American Highway gaat door hele donkere jungles, woestijnen zonder water en meerdere klimaten. Hier zul je lang niet altijd snelwegreclame tegenkomen.

De langste weg ter wereld verbindt Alaskia, gelegen in het noorden van het Amerikaanse continent met het meest zuidelijke punt van Argentinië. Diverse bronnen kennen verschillende lengtes toe. De lengte moet ergens rond de 48.000 kilometer liggen. De Panamericana, zoals de weg ook wel wordt genoemd, doorkruist in totaal maar liefst 17 staten en zes verschillende tijdzones. Ook ga je door vier verschillende klimaatzones.

Langste weg van Nederland

De langste weg van Nederland kan niet bepaald tippen aan de Pan American Highway. De a7 of N7 is onze langste weg. De weg vormt een noord-zuid- én oost-westverbinding in het noorden en noordoosten van Nederland. De A7 is een schakel tussen Amsterdam, Groningen en bindt ons land daarnaast aan het Duitse snelwegennet. De weg begint bij knooppunt Zaandam. Vanuit daar loopt hij via Purmerend, Hoorn, de Adsluitdijk, Sneek Heerenveen, Drachten en Groningen naar Duitsland. De A7 kent wel nog twee onderbrekingen; de N7 in Sneek en de N7 in Groningen. De A7 is 241 kilometer lang en mag zich hiermee de langste snelweg van Nederland noemen.

Related posts

Plaats een reactie

Geef een reactie

Your email address will not be published.
Top