Reclamemasten / Snelwegreclame / A15

De meest extreme snelwegen

Snelweg

Onze reclamemasten kunt u vinden langs de A15. Vele Nederlanders passeren dagelijks op deze snelweg, meer dan eens staat het verkeer vast. Maar verder is er niet zoveel aan de hand met deze snelweg. Het is wel leuk om wereldwijd te kijken naar een aantal extreme snelwegen. We hebben een aantal extreme snelwegen op een rijtje gezet.

De hoogste snelweg ter wereld

De hoogste snelweg ter wereld bevindt zich in China. De westerse naam van deze snelweg is de Xili Expressway. Hij is gelegen op een hoogte van maar liefst 4.824 meter.

De hoogste snelweg van Europa ligt in Spanje. Als je over de A-1 rijdt dan kun je in Spanje een hoogte van 1.444 meter bereiken.

De drukste snelweg ter wereld

De Highway 401 in Toronto, Ontario, wordt genoemd als de drukste snelweg ter wereld. Het deel van de Highway 401 dat door Toronto gaat heeft per etmaal 437.000 voertuigen op de snelweg. Binnen Europa zou de M-30 in Madrid de drukste snelweg zijn. Hier rijden per etmaal 328.000 voertuigen.

Noord en zuid

De noordelijkste snelweg die bestaat ligt in Finland: de Valtatie 29. De snelweg die het meest in het zuiden van de wereld ligt is de Dunedin Southern Motorway in Nieuw-Zeeland.

Deze snelweg is het langst

In Australië ligt de Highway 1.  Deze snelweg gaat heel Australië rond en is maar liefst 14.500 kilometer lang! Hij is langer dan de Trans-Siberian Highway (11.000 kilometer lang) en de Trans-Canada Highway (8.030 kilometer lang). Het toppunt is echter de Pan American Highway. Dit is met een lengte van ongeveer 48.000 kilometer de langste snelweg ter wereld.

Related posts

Plaats een reactie

Geef een reactie

Your email address will not be published.
Top