Reclamemasten / Snelwegreclame / A15

De Eiffeltoren een reclamemast?

eiffeltoren-reclamemast

Op 31 maart 1889 werd de bouw van de Eiffeltoren afgerond. De toren is vandaag de dag een toeristische trekpleister en bekend over de hele wereld. Maar veel mensen weten niet dat de Eiffeltoren jarenlang dienst heeft gedaan als reclamemast.

De 317 meter hoge Eiffeltoren is gebouwd voor de wereldtentoonstelling in 1889 en ter ere van het einde van de Franse Revolutie 100 jaar eerder. De toren is gemaakt van metaal en het bovengrondse deel van de toren weegt maar liefst 3700 ton. In de tijd was de toren de hoogste van Europa.

De Eiffeltoren was niet alleen de hoogste toren van Europa maar de metalen toren heeft ook jarenlang gediend als reclamemast. Hiervoor moeten we wel terug in de tijd. Tussen 1925 en 1936 lichtten drie zijdes van de toren op. Hiervoor werden een kwart miljoen gloeilampjes gebruikt. Op te toren was meer dan tien jaar verticaal de naam van het Franse autobedrijf Citroën te lezen. De toren deed het goed als reclamemast want de merknaam van het autobedrijf was al zichtbaar vanaf ruim 32 kilometer. De bijzondere reclamemast was zelfs zo goed zichtbaar dat Charles Lindbergh hem in 1927 als baken gebruikte toen hij in Parijs landde na zijn solovlucht over de Atlantische oceaan.

City Promotions heeft geen reclamemasten van 317 meter hoog, maar wilt u uw merk bij een groot publiek onder de aandacht brengen? Neem dan gerust eens contact op om te kijken of adverteren op reclamemasten langs de A15 wat voor uw bedrijf is. Wij helpen u graag verder.

Related posts

Plaats een reactie

Geef een reactie

Your email address will not be published.
Top